Chocolade bewaren

Chocolade bewaren, hoe doe je dat ?


Er is haast niets zo leuk als een doosje chocolaatjes of pralines in huis te hebben. Meestal slinkt zo'n voorraadje zienderogen en is alles op. 

Maar soms wil je je chocolade even bewaren. Hier volgen enkele tips om dat in optimale omstandigheden te doen. 

Chocolade staat graag op een koele, donkere plaats waar geen te hoge vochtigheidsgraad heerst. De ideale temperatuur om chocolade te bewaren ligt tussen 15°C en 18°C

Koel en donker is het zeker in de ijkast maar daar is het veel te vochtig voor chocolade. Vocht verhoogt het risico op toename van micro-organismen.  En de koelkast is ook veel te koud voor chocolade. Op kamertemperatuur geeft chocolade al z'n complexe smaken vrij.  Zet chocolade dus nooit in de ijskast. 

Temperatuur is tegelijk ook  een belangrijke houdbaarheidsfactor. Door grote of plotse temperatuurverschillen kan er condens op de chocolade komen. Condensatie veroorzaakt een kristallisatie aan de oppervlakte waardoor de chocolade wit uitslaat. 

Chocolade die aan licht wordt blootgesteld, zal snel aan smaak verliezen. Daarom kan je de chocolade best in de originele verpakking en buiten bereik van fel licht bewaren. 

Zet chocolade ook niet in de directe omgeving van sterk ruikende producten zoals kaas, vis of elke andere sterke geur. De kans is groot dat chocolade deze geur gaat opnemen. 

Kortom, chocolade is best een frêle en delicate dame, maar zeker de ultieme koningin van een lekker snoepje.

Tenslotte, onze ambachtelijke pralines zijn gemaakt met pure, verse producten en bevatten geen bewaarmiddelen. Dat betekent dat je ambachtelijke pralines best nooit langer dan 12 dagen na de aankoop laat staan. 

Maar doorgaans is dat helemaal geen probleem 

Chocolade bewaren
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x